Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@18:18:41 GMT

کره‌ای‌ها باتری ژله‌ای درست کردند

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۴۶۴۸

کره‌ای‌ها باتری ژله‌ای درست کردند

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) ؛ محققان مرکز تحقیقات مواد هیبریدی نرم در موسسه علم و فناوری کره اعلام کردند که باتری لیتیومی‌ای ساخته‌اند که در آن همه عناصر از جمله آند، کاتد، کالکتور جریان، الکترولیت‌ها و پوشش مناسب جا گرفته و با همه اینها همچنان خاصیت کشسانی دارد و قابل چاپ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باتری ظرفیت بالا و ویژگی‌های فرم آزاد مناسب برای تغییر شکل مکانیکی را دارد.

با توجه به افزایش سریع تقاضا برای دستگاه‌های پوشیدنی با کارایی بالا - مانند ساعت‌های هوشمند، دستگاه‌های الکترونیکی قابل کاشت مانند تنظیم‌کننده‌های سرعت و دستگاه‌های پوشیدنی نرم برای استفاده در متاورس واقعی – محققان برای توسعه باتری‌ نرم و کشش‌پذیر تلاش می‌کنند و در این مسیر پوست و اندام انسان را مدنظر قرار می‌دهند.

در ساخت ابزار پوشیدنی چالش‌های بسیاری پیش روی محققان است، به طور مثال، الکترود سخت و غیرآلی باتری معمولا بیشترین حجم باتری را تشکیل می‌دهد و کشش آن را دشوار می‌کند. به غیر از این، قطعاتی مثل جداکننده و کالکتور جریان برای کشیدن و انتقال بارها نیز باید قابلیت کشش داشته باشند. علاوه براین، مشکل نشت الکترولیت مایع نیز باید حل شود.

تیم تحقیقاتی کره برای افزایش قابلیت کشش، از استفاده از لاستیک اجتناب کردند و به جای آن یک ماده ژل آلی نرم و قابل کشش جدید ساختند. این ماده در عین حال که مواد الکترود فعال را محکم در جای خود نگه می‌دارد، انتقال یون‌ها را تسهیل می‌کند.

محققان همچنین یک جوهر رسانا با استفاده از ماده‌ای با کشش‌پذیری عالی ساختند که یک ماده جمع‌کننده جریان است که الکترون‌ها را منتقل می‌کند و محصور کننده‌ای است که می‌تواند به طور پایدار حتی در ولتاژ بالا و تغییر شکل مختلف، بدون تورم خود را نگه دارد.

تمام اجزای این باتری لیتیومی در ولتاژ ۳/۳ یا بالاتر، پایداری مکانیکی خود را برای حفظ عملکرد خود حتی پس از کشیده شدن مکرر باتری به اندازه هزار برابر بیشتر حفظ می‌کنند.

این تیم تحقیقاتی با استفاده از باتری به دست آمده، یک ساعت هوشمند را طراحی کردند که حتی در زمان درآوردن از دست یا کشیده شدن، برق‌رسانی کاملی را انجام می‌دهد.

محققان کره‌ای ادعا می‌کنند که فناوری باتری لیتیومی قابل کشش آنها آنقدر آزادی ساختاری دارد که امکان چاپ روی موادی مانند پارچه و همچنین قابلیت اتصال به بدن را فراهم می‌کند.

کد خبر: 1134719 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۴۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا

آفتاب‌‌نیوز :

این رویکرد جدید کار دست‌ورزی اشیا در فاصله دور را امکان پذیر می‌کند و می‌تواند با ربات‌ها ادغام شود تا به این ماشین‌ها انگشتان فرازمینی (ethereal) بدهد.

به گزارش تارنمای «تک‌اکسپلور»، دکتر «کوان ژو» از دانشگاه «آلتو» (Aalto) در کشور فنلاند که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشت، در این مورد توضیح داد: جریان هوا یا باد همه جا در محیط زندگی ما وجود دارد و اشیایی مانند گرده گیاهان، پاتوژن‌ها، قطرات، بذر و برگ را جابجا می‌کند. باد همچنین در صنایع و در زندگی روزمره ما نیز استفاده شده است مثلا دستگاه‌ها بادی جارو کننده برگ با استفاده از باد برگ‌ها را جارو می‌کنند، اما تاکنون نتوانسته ایم جهت حرکت برگ‌ها را کنترل کنیم فقط می‌توانم برگ‌ها را با نیروی باد در یک جهت جمع کنیم.

اولین گام در دست‌ورزی اشیا با باد شناخت این مساله است که اشیا چگونه در جریان باد حرکت می‌کنند. برای این منظور، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آلتو هزاران نمونه از حرکت‌های اشیا در یک جریان هوای تولید شده را ثبت کرد و از این‌ها برای ساخت الگو‌هایی (templates) در مورد چگونگی حرکت اشیا روی سطح در یک جریان هوا استفاده کرد.

تحلیل‌های این محققان نشان داد که هر چند جریان هوا عموما بدون نظم است، اما با این حال به اندازه کافی منظم است که بتواند اشیا را به شکل کنترل شده در مسیر‌های مختلف حرکت بدهد حتی به سمت عقب و در جهت سر لوله‌ای (نازل) که باد از آن خارج می‌شود.

ژو در این خصوص توضیح داد: ما الگوریتمی طراحی کردیم که با دو موتور جهت جریان باد را کنترل می‌کند و جریان هوای تولید شده اشیا را در مسیر دلخواه حرکت می‌دهد. این الگوریتم کنترلی بطور مکرر جهت را تنظیم می‌کند تا از این طریق جریان هوا اشیا را در مسیر مورد نظر حرکت بدهد.

وی افزود: مشاهدات به ما اجازه داد تا از جریان هوا برای جابجا کردن اشیا در طول مسیر‌های متفاوت مانند مسیر دایره‌ای شکل یا حتی مسیر‌های به شکل حروف الفبا استفاده کنیم. این روش از لحاظ شکل و جنس اشیا بسیار تطبیق‌پذیر است و ما می‌توانیم جابجایی اشیاء تقریبا به هر شکلی که باشند را کنترل کنیم.

این فناوری هنوز نیازمند اصلاح و بهبود است، اما محققان نسبت به ظرفیت این رویکرد الهام گرفته از طبیعت خوشبین هستند. این روش می‌تواند برای جمع‌آوری نخاله و پسماند و همچنین در کار‌های پردازشی پیچیده در جایی که تماس فیزیکی ناممکن است مانند کار با مدار‌های برقی مفید و قابل استفاده باشد.

نتایج این تحقیقات در نشریه «سامانه‌های هوشمند پیشرفته» منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)